Miért érdemes télen frissíteni a gumiszőnyeget?

A gumi padlószőnyegek egyik legnagyobb előnye, hogy nem ragadnak meg szennyeződéseket vagy foltokat, ellentétben a szokásos szőnyegszőnyegekkel. Az is kevésbé valószínű, hogy ezek a szőnyegek elszakadnak vagy pilleződnek, még több évnyi nehéz és rendszeres használat után is. 

A gumi autószőnyegek könnyen tisztíthatók

Csak ki kell vennie a gumiszőnyegeket (withcar.hu), és vízzel leöblíteni, ha sárba került, vagy kiöntötte a reggeli kávéját az autóban. Ezért a gumi padlószőnyegek a legjobb választásnak számítanak azon autótulajdonosok számára, akik gyakran vezetnek nedves éghajlaton, valamint azok számára, akik általában kisgyerekeket vagy kutyákat szállítanak. 

Amellett azonban, hogy könnyebb és egyszerűbb a tisztítása, a gumi padlószőnyegek idővel növelhetik járműve általános értékét is.

A gumi autószőnyegek esztétikusabbak 

A hagyományos szövet padlószőnyegek idővel hajlamosak romlani, ami rosszabbul nézhet ki, mivel egyre több port, szennyeződést, nedvességet, lábforgalmat és sarat gyűjtenek. Mivel a gumiszőnyeg könnyebben tisztítható és tartósabb, hosszú ideig rendben és tisztán tarthatja autója belsejét. 

Hogyan tisztítsuk a gumi autószőnyegeket? 

Bár a gumi autószőnyegek talán nem olyan vonzóak, mint a szövetszőnyegek, a jó hír az, hogy tisztításuk könnyebb és egyszerűbb. Egy nagynyomású kerti slaggal elvégezheti a feladatot. Még azt a szappanos flakont is használhatja, ami a mosogató mellett van, hogy megszabaduljon a ráöntött kávétól. 

Az igazság az, hogy a gumiszőnyegeket tisztítása kemény szappanok használatával vagy gyakrabban történő tisztítása sokkal hamarabb elhasználódik, mint a gyalogosforgalom. Egy egyszerű, évente egyszeri tisztítási módszerrel azonban biztosíthatja, hogy a szőnyegek továbbra is védik az alattuk lévő szőnyegszőnyeget. 

A gumiszőnyeg tisztításához többek között kerti tömlőre, 5 gallonos vödörre, puha sörtéjű kefére, kerti tömlő szórófejre és résszerszámmal ellátott porszívóra van szüksége. Az enyhe mosogatószer az egyetlen anyag, amire szüksége van. 

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

    Nem található
Scroll to top