Használja a bükk kátrányt a legjobb vadászati élményért

A bükk kátrány egy olyan termék, amely jól jön, ha vaddisznóvadászatra készül. Mint tudjuk, a vaddisznóvadászat még a tapasztalt vadászok számára is alattomos sport lehet. Ezért a kezdő vadászoknak különösen óvatosnak kell lenniük, amikor az állatok nyomába erednek. A vaddisznók meglehetősen agresszívak tudnak lenni, különösen akkor, ha a malacaik veszélyben vannak, vagy ha kihívást éreznek. 

Még jó, hogy egy fatörzsre felhordott bükk kátrányréteg lehet az egyetlen dolog, amire szükséged lehet a vaddisznók vonzásához. Ez a vaddisznókátrány jelzésként szolgál az állat számára, hogy a fa gyantát tartalmaz, amelyet a vaddisznók a bundájukra tapadt élősködők eltávolítására használnak. Ennek a kátránynak a rendszeres használatával az év bármely szakában is legyen az, a vaddisznókat kedvenc vadászterületeire csábíthatja.

Hogyan kell használni a bükk kátrányt 

Amikor bükk kátrányról beszélünk, az 100%-ban hígítatlan és természetes vaddisznókátrányra utal, amelyet a faszéngyártás során a bükkfákból nyernek ki. Természetes erős illatának köszönhetően a kátrány nemcsak a vaddisznókat, hanem még az őzeket és a szarvasokat is hatékonyan odacsalja, még nagy távolságból is. 

Bükk kátrány kent a fára
A fára bekent bükk kátrány vonzza a vaddisznókat

Mint korábban említettük, csak annyit kell tennie, hogy a terméket stratégiailag kiválasztott fákra alkalmazza, és meg fog lepődni, hogy mennyire hatékony a kátrány. 

A vaddisznó terepén a kátrányt néhány fatörzsre rakhatod. A kátrány ezután erős szagot fog árasztani. Amikor legközelebb ellenőrzi a kátrányt, nagy valószínűséggel vaddisznószőrt fog látni rajta. 

Melyik a legjobb kátrány az Ön számára?

Csak hogy tudd, ma már többféle kátránytípus is kapható a piacon. Vannak olyan kátrányok, amelyeket a fenyőfákból és más hasonló keményfákból nyernek ki. A hígítatlan kátránynak nagyon hosszú időbe telik, mire megszárad, és 1-6 hétig ragadós marad, ami attól függ, hogy milyen típusú fát alkalmaznak, és hogy az milyen nedvszívó képességű. 

Vannak olyan kátrányok is, amelyeket bizonyos vegyi anyagokkal, például lenolajjal, petróleummal vagy terpentinnel hígítottak. Az egyetlen probléma az, hogy ez nem tesz jót a környezetnek. Ráadásul a fák gyorsan felszívják a hígított kátrányt, és a száradási idő jelentősen csökken, mindössze 1-2 napra.

A bükk kátrány sertéseket vonzó videója

A vizsgálatok kimutatták, hogy a bükkfákból kinyert természetes és hígítatlan kátrány a legjobb vonzerő a vadon élő deszkák számára. Bár mindig használhat más kátránytermékeket, azok nem biztos, hogy közel ugyanolyan tartós hatásúak. 

Ha a legjobb csalit keresi vaddisznók, őzek és gímszarvasok hosszú távra történő csalogatására, nem kell mást tennie, mint több törzsre vagy ágra bükk kátrányt teríteni. Biztosan meg fog lepődni, milyen gyorsan észre fogja venni a hatását. Győződjön meg róla, hogy csak kiváló minőségű bükkfakátrányt választ, amelyet kétszer főznek ki, hogy a legjobb eredményt érje el. 

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

    Nem található
Scroll to top