Rúzsok: fotos részei a divatnak

A rúzsok kozmetikai termékek. Pigmenteket, bőrpuhító anyagokat, viaszokat és olajokat tartalmaznak, amelyek textúrát, színt és védelmet nyújtanak az ajkaknak. Sokféle színű rúzs található. Például az ajakbalzsamok olyan rúzsok, amelyek színt és hidratációt is nyújtanak. Kétségtelen, hogy a rúzsok a divat alappillérei. Nézzük át részletesen, az összetevőktől kezdve.

Hozzávalók

Mint korábban említettük, a rúzsok bőrpuhító anyagokból, antioxidánsokból, viaszokból és olajokból állnak. A viasz a szilárd rúzs szerkezetének biztosítását szolgálja. Különféle viaszok használhatók rúzsok készítésére, például az ozokerit, a méhviasz és a kandelillaviasz. A karnaubaviasz magas olvadáspontja után kulcsfontosságú összetevőként használják az rúzs megerősítésére. Az ajakrúzsokban különféle típusú zsírokat és olajokat használnak, például kakaóvajat, lanolint, ásványolajat, vazelint és olívaolajat.

Rúzsok kozmetikai

Egyéb összetevők, amelyek sok rúzsban megtalálhatók, az ólom és néhány nyomelem. Azonban nem lehet meghatározni, hogy ezek a fémek a rúzsokban vannak-e csupán az összetevők listájának áttekintésével, mivel nem szándékos összetevők, hanem véletlenszerű szennyezőanyagokként adódnak hozzá. A nyomelek természetesen előfordulnak, és véletlenül keverednek más rúzsok előállításához használt vegyi anyagokkal. A nyomelemeket és az ólmot általában nem sorolják fel egyes rúzsok összetevőinek szakaszában. A rúzsok összetevőinek listáján ellenőrizni kell a timeroszt, a nátrium-hexametafoszfátot, a krómot, az ólom-acetátot és a hidrogénezett gyapotmag-olajat.

A színek problémája

A rúzsok színei számos tófestékből és pigmentből származnak. A színezékek és pigmentek tartalmazzák a D&C Red 34, D&C Red No 21, D&C Red 7, D&C Orange 17, brómsavat és kalciumot. A vörös árnyalatok és a titán-oxid keveréke rózsaszínű rúzsokat eredményeznek. Szervetlen és szerves pigmenteket alkalmaznak.

A matt rúzsok nem tartalmaznak sok bőrpuhító anyagot, de több töltőanyaggal is rendelkeznek, például szilícium-dioxiddal. A Crème rúzsokban több viasz van, mint olaj. A fényes rúzsban több olaj van, hogy az ajkak fényesek lehessenek. A hosszú élettartamú és átlátszó rúzsok több olajat és szilikonolajat tartalmaznak, amelyek a különböző színeket tömítik a viselő ajkán.

A fagyos és ragyogó rúzsok tartalmazhatnak szilícium-dioxidot, csillámot és néhány szintetikus gyöngyszemcsét, például bizmut-oxi-kloridot. Ezek a fő összetevők csillogó és ragyogó fényt adnak.

A matt rúzsok több töltőanyagot, például szilícium-dioxidot tartalmaznak, viszont nem tartalmaznak sok bőrpuhító anyagot. A krémes rúzsok több viaszt tartalmaznak, mint az olajok. A puszta és hosszú élettartamú rúzsok több olajat tartalmaznak, míg a hosszú élettartamú rúzsok szilikonolajat is tartalmaznak, amely lezárja a színeket a viselő ajkain. A fényes rúzs több olajat tartalmaz, hogy az ajkak fényes legyen.

A rúzsok készítésének folyamata magában foglalja az összetevők őrlését és melegítését. Fűtött viaszokat adunk a keverékhez a textúra kinyerése érdekében. A lanolinokat és olajokat tovább adják a speciális összetételi követelményekhez. A forró folyadékot ezután fémformába öntik, majd az elegyet lehűtik. Megkeményedés után a keveréket lángon melegítik egy másodpercig, hogy fényes külsőt képezzen, és kiegyenlítse a tökéletlenségeket.

Következtetés

A rúzsok különféle formában találhatók. Például vannak szájfények, ajakbalzsamok, ceruzák satöbbi. A szájfények és az ajakbalzsamok áttetszőbbek, és nem olyan élénk és sötét színűek. Néhány ember inkább ezeket vásárolja, mivel hidratálják is az ajkakat.

Ezen túlmenően számos változatban is megtalálhatóak, beleértve az ajakbalzsamokat, szájfényeket, ceruzákat, festékeket. A balzsamok és a szájfények általában áttetszőbbek és nem olyan sötétek vagy élénkek. Egyesek úgy döntnek, hogy szájfényt használnak az ajakrúzs felett, így hidratált és élénk ajkakra tesznek szert.

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

    Nem található
Scroll to top