Tippek az autó gumiszőnyegének helyreállításához és tisztításához

A járművezetők gyakran elhagyják a szőnyeges padlószőnyegeket, és gumiszőnyegeket választanak az autó padlójára, mert tudják, hogy azok eléggé koszosak lesznek. Ez azt jelenti, hogy nagyobb padlóvédelemre lesz szükségük, amelyet a szőnyegek nem biztos, hogy képesek megadni. 

Egyrészt a gumiszőnyegek okos és egész évben használható kiegészítői járművének, ha gyakran játszik vagy dolgozik nedves, sáros vagy piszkos környezetben. Ezek mellett, ha az Ön környékén a téli hónapokban sok hó esik, a gumiszőnyegek a maró és piszkos sókat is távol tarthatják a szőnyegpadlótól.

Miután azonban a gumiszőnyegek egy ideig végezték a munkájukat, és ellenálltak a sok használatnak és visszaélésnek, hogyan fogja tisztára mosni őket? Mik a legjobb dolgok, amiket tehet a gumi autószőnyegekkel, hogy újra úgy nézzenek ki, mintha újak lennének?

Nos, ne aggódjon tovább! Ez a cikk néhány hasznos, egyszerű tippet tárgyal, hogyan lehet az autó gumiszőnyegeinek tisztítása ilyen gyerekjáték, függetlenül attól, hogy mennyire piszkosak lettek. Továbbá, ha a szőnyegek már kezdenek a fakulás jeleit mutatni, akkor is van néhány praktikus javaslat az eredeti színük visszaállítására. 

Nehéz tisztítószerek előkészítése 

Ugyanúgy, ahogyan a nehéz szennyeződéseket és sókat is elviselik, az autóhoz való gumiszőnyegek is elviselik a nehéz tisztítószereket.Ez azt jelenti, hogy a tisztítási munka megkönnyítése érdekében használhatja ezeket a nagy teljesítményű szőnyegeket. 

Gumiszőnyegeket
Az autó gumiszőnyegei kibírják a nagy igénybevételt jelentő tisztítási megoldásokat, ezért használja ezeket a nehéz ütőket a tisztítási munka megkönnyítése érdekében

Végül is ezek a szőnyegek gumiból készülnek, így nyugodtan használhat kerék- és gumitisztítót vagy akár egy erősen koncentrált típusú autómosó szappant. Ma már több ajánlott márka is létezik, amelyeket használhat. Ezek a tisztítószerek magas lúgossággal rendelkeznek, és egy jó minőségű kerékkefével kombinálva rövid idő alatt eltüntethetik a sóképződést, a zsíros foltokat, a sarat, az olajokat és egyebeket. 

Védelem és helyreállítás

Bár a gumiszőnyeg elég erős és szívós ahhoz, hogy elviselje az extrém igénybevétel súlyosságát, ez az anyag egy idő után kifakulhat, sőt, az UV-sugárzás hatására megrepedhet és kiszáradhat. Ezért ajánlatos legalább egy nagyon enyhe védőszer alkalmazása, valahányszor mélytisztítja a gumiszőnyegeket. Erre a konkrét célra használhat egy beltéri részletező spray-t. 

Gumiszőnyegeket
Öblítse le megfelelően a gumiszőnyegeket, hogy ne maradjon utána tisztítószer

A rugalmas gumiszőnyegek tisztításának és helyreállításának lépései 

 1. Kezdje a külső felület vagy terület tisztításával, ahol dolgozni tervez. Az ideális lehetőségek közé tartozik a beton járda vagy a feljáró. Slagolja le a helyet, hogy megszabaduljon a laza talajtól. Vegye ki a gumiszőnyegeket az autójából, és helyezze őket az immár tiszta munkaterületre. 
 2. Erőteljes vízsugárral permetezze a gumiszőnyegeket, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsen felbontani és leöblíteni a talaj nagy részét.
 3. Ezt követően permetezze le egy erős autómosó szappanoldattal vagy keréktárcsa-tisztítóval. Hagyja a tisztítószert néhány pillanatig hatni, de ne hagyja, hogy a spray rászáradjon a gumiszőnyegekre. 
 4. Fogjon egy puha sörtéjű kefét, és súrolja le az egyes szőnyegeket. Győződjön meg róla, hogy minden zugba és zugba bejutott. Lehet, hogy több szögből kell kefélnie, hogy minden különböző felületet elérjen.
 5. Öblítse le vízzel a szőnyegeket, és figyelje meg munkáját. Ha a szőnyegeken még mindig marad szennyeződés, fújjon rájuk még több tisztítószert, és súrolja le őket még egyszer. Ügyeljen arra, hogy megfelelően öblítse le, hogy ne maradjanak tisztítószer-maradványok, és hagyja megszáradni. 
 6. Ellenőrizze a szőnyegek hátsó részét. Ha ezek is szennyezettek, csak kövesse a fenti lépéseket, majd öblítse ki és szárítsa meg őket még egyszer. 
 7. Miután befejezte a szőnyegek tisztítását, ajánlott helyreállítani és védeni őket. Egy mikroszálas kendővel könnyű védőszerrel párologtassa be a szőnyeget. Használhat beltéri részletezőt, amely olyan tisztítószerek, amelyekbe könnyű védőanyagokat építettek be. Csak törölje a ruhát a felületekre, és nyomja bele a szőnyeg minden textúrájába vagy bordájába. A szőnyeg színének gazdagabbnak és mélyebbnek kell tűnnie, mint amikor még új volt. A felületnek azonban fényesnek kell tűnnie. Ezután a mikroszálas kendőt a száraz és tiszta oldalára fordíthatja, és eltávolíthatja a felesleges védőszert. 

Miután felhordta a védőszert, ne felejtse el ellenőrizni autója padlószőnyegének biztonságát. Tegye vissza a szőnyegeket a padlólemezre, üljön be az autóba, majd tegye a lábát a szőnyegre. Csúsztassa a lábát előre-hátra. Amikor a cipője átcsúszik a gumin, majd törölje át újra a szőnyegeket egy mikroszálas törülközővel, hogy megszabaduljon a maradék csúszástól. A szőnyegek már akkor biztonságosak, ha a cipője a gumin tapad, ahelyett, hogy lecsúszna róla. 

Hogyan varázsolhatja gumiszőnyegét újra újnak

Hogyan tisztítsuk meg a keményebb és kevésbé rugalmas gumiszőnyegeket az autóban?

Egyes cégek a gumin kívül más anyagokból is gyártanak időjárásálló padlószőnyegeket. Ezek jellemzően keményebbek és kevésbé rugalmasak, és különböző ápolási folyamatokat igényelnek. Némelyiket ráadásul úgy vágják, hogy a különböző autómodellekhez illeszkedjen.

Az alábbiakban a keményebb gumiszőnyegek tisztításához követendő egyszerű utasításokat találja:

 1. Kezdje a külső felület vagy a terület megtisztításával, ahol a munkát tervezi elvégezni, és szabaduljon meg a laza szennyeződésektől. Erre a tiszta munkafelületre vagy területre helyezze az autószőnyegeket.
 2. Erőteljes vízsugárral permetezze le a szőnyegeket, ami a lehető legjobban segít felbontani és leöblíteni a talaj nagy részét.
 3. Fújjon a szőnyegekre egy általános gépjárműbelső-tisztítószert. Hagyja a tisztítószert néhány pillanatig hatni, de soha ne hagyja, hogy a spray a szőnyegre száradjon.
 4. Súrolja le a szőnyegeket mikroszálas törülközővel vagy puha sörtéjű kefével. Ügyeljen arra, hogy minden zugba és rést elérjen. Alkalmazzon vizet a szőnyegek leöblítéséhez, és ellenőrizze munkáját. Ha még mindig van szennyeződés, fújjon további tisztítóoldatot,amelyet a Withcar.hu webáruházban vásárolhat meg , a szőnyegekre, és súrolja tisztára.
 5. Öblítse le jól a szőnyegeket, és győződjön meg róla, hogy nem maradt tisztítószer-maradvány, majd hagyja megszáradni.
 6. Ellenőrizze a szőnyegek hátsó részét. Ha szennyezett, csak kövesse a fenti lépéseket a megfelelő tisztításhoz, öblítéshez és szárításhoz.

Az autóhoz való keményebb gumiszőnyegek gyakran nem igényelnek felújítást. Tisztítás és szárítás után készen állnak arra, hogy visszahelyezzük őket az autóba. 

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

  Nem található
Scroll to top