Üdvözöljük Németországban

Németország a szokatlan természeti szépségéről és az elbűvölő, tündérmesékbe illő erdőiről ismert. Sokan úgy ismerik, mint a középkor és a modernség keveredésének világát.

Ha valaki Németországba utazik, fel kell készülnie az érzelmi hullámok élvezeteire. Nem csak a szemnek jut kielégítő látvány, az ember a gyomrát is megtömheti, miközben felfedezi Németország azon magával ragadó kulturális tájvidékét, ami mindenkinek lélekemelő élményt jelent. Az ország tele van gyönyörű nagyvárosokkal, a hegyekben húzódó romantikus palotákkal, valamint favázas falucskákkal. Ismerje meg Európa leggazdagabb országát, nem csak a vagyoni helyzetét tekintve.

Elbűvölő tájak

Azok, akik már jártak Németországban, valamiben mindig egyetértenek: az, ahogyan a táj elterül az ember szeme előtt elképesztően művészi, a hatalmas szőlőskertek az ország szívében, a gleccserekkel elárasztott és hóval beborított Alpok káprázatos látványa, a homokbuckák által alakított, Dániához közeli nyugati partvonalak, a borús és ködös erdők valamint az álomszép völgyek és folyók alakítják azt a varázslatos területet, ami ez a csodás ország, úgyhogy hozzon magával sok elemet és biztosítson elég tárhelyet a kameráján amikor jön, mert mindig lesz mit fotózni.

Németország - Regensburg

Próbálja ki az országon keresztülfutó autópályák helyett az országutakat, és egy kalandos élményért ugorjon fejest a német vadonba, csodálja meg a tájat és annak minden egyes kacskaringós mérföldjét.

A civilizáció örömei

Amikor megérkezik ebbe a fenséges országba, olyan történelmileg gazdag városok fogadják majd, amelyek utcái régen az új világ felfedezése előtt épültek, olyan várak és paloták, amelyek a hegyekben az erdők mélyén rejtőznek, valamint olyan favázas falvak, melyekben a bíborszínű gerániumok külön virágosdobozokban nőnek.

A nagyobb városok, mint Berlin, Hamburg, és München oly sok színvilággal rendelkeznek, mint amennyi ízű fagylalt létezik az ország megannyi kézműves fagyizóiban, mégis tökéletes harmóniában törekednek arra, hogy egy kulturális kaleidoszkópot hozzanak létre a turistáknak, a művészeti- és történelmi múzeumoktól kezdve egészen a sznob Operaházakig, a játékos kabarékig és a földalatti éjszakai klubokig. Bármerre is fordítja a fejét, mindenhol román, gótikus és barokk stílusú épületeket talál, tökéletesen keveredve több modern stílussal, melyeket a mai mesterek – úgymint Frank Gehry, Chipperfield és Daniel Liebskind – készítettek.

Gasztronómiai központ

Elég sok szó esett Németország gyönyörű tájképéről és az építészeti csodáiról, de más oldalról is megközelíthetjük Európa ezen drágakövét. Az étel- és italkínálat ugyanúgy izgalmas utazást jelenthet a német tájakon, Amint elkezdi a kalandját, rájön, hogy a németek nem csak a kolbászokhoz, perecekhez, sörhöz és a sült szeletekhez értenek.

Németország - kolbász étel

Ha túllép a sztereotípiákon, egy elképesztően széles, kevert gasztronómiát lát majd, ami az egész országot gazdagítja. Ha tavasszal utazik, láthatja, hogy a németek bolondulnak a spárgáért. Ugyanígy ősszel a rókagombáért folytatódik az őrület. Bizonyára sörkedvelőként híresültek el, viszont a nevükhöz fűződik Európa egyik legjobb bora, a Riesling.

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

    Nem található
Scroll to top