A Bluetooth hangszórók előnyei és hátrányai

A Bluetooth hangszórók a legújabb részei a vezeték nélküli világnak. Ezek a hangszórók ugyanazt a Bluetooth technológiát használják, amely lehetővé teszi a fájlok és zene vezeték nélküli továbbítását a mobileszközökön. Ezek a hangszórók jó minőségű hallgatói élményt nyújtanak anélkül, hogy bármilyen vezetéket használni kellene. A vezeték nélküli technológiák esetén a Bluetooth már elképzelhető, hogy csökkenő jelentőségű, de még mindig nagyszerű teljesítményt nyújt.

Egy györs betekintés a Bluetooth technológiába

Ha van mobiltelefonja, akkor valószínűleg gyakran használja a Bluetooth-ot. Ma a headsetektől, a fejhallgatótól és a Bluetooth technológiával működő fülhallgatótól kezdve bármit megvásárolhat. A modern netbookok és laptopok Bluetooth-ot is használnak különböző eszközök vezeték nélküli csatlakoztatásához, beleértve a kis nyomtatókat, fejhallgatókat és hangszórókat.

Bluetooth hangszórók

A vezeték nélküli hangszórókban leggyakrabban használt két technológia a rádiófrekvencia vagy RF, és az infravörös. Annak ellenére, hogy ezek egyedülálló előnyökkel rendelkeznek, némileg korlátozott funkcionalitásuk van. Például a rádiófrekvencia néha befogadási és interferencia problémákat tapasztalhat. Másrészt, az Infra-Red-nek a vevőnek és a készüléknek meg kell egyeznie egymással, ezáltal korlátozva a hordozhatóságot.

Eközben a Bluetooth hangszórók térbeli korlátozások nélkül működhetnek, feltéve, hogy a vevő és a hangszórók 30 méteres távolságban vannak. Nem kell összeszereléssel bajlódnia, mert a kapcsolat vezeték nélkül jön létre a hangszórók és a vevő között.

A Bluetooth hangszórók előnyei

  • A Bluetooth technológiával dolgozó hangszórók viszonylag kevés energiát fogyasztanak

    Az idő nagy részében nincs szükség külső tápegységre, hogy folyamatosan működjön. Valójában a legnépszerűbb modellek csak AA elemeken futnak.
  • Mivel az ilyen típusú hangsugárzók vezetékek nélkül működhetnek, nem kell bonyolult adapterekkel és kábelekkel foglalkoznia

  • A hordozhatóság a hangszórók egyik legnagyobb előnye.

    A legtöbb ember aki használja ezeket a fülhallgatókat vagy fejhallgatókat, csak egy kis hangszórót hordoz a táskájukban kültéri használatra. Az alacsony energiafogyasztás miatt tökéletes választás ezekhez.
  • A készülék és a hangszórók közötti kapcsolat automatikus, telepítésre nincs szükség

    Nincs szükség telepítési CD-k vagy illesztőprogramok keresésére.
  • Ha kempingezésre megy, vagy piknikezni fog a barátaival, a Bluetooth hangszóró hasznos lehet

    A telepítés szükségessége nélkül egyszerűen beállíthatja és lejátszhatja kedvenc zenéit néhány perc alatt.

A Bluetooth hangszórók hátrányai

  • A hangszóróknak és a készüléknek, függetlenül attól, hogy mobiltelefon, laptop vagy zenelejátszó, 30 méteres távolságon belül kell lennie. Ez azt jelenti, hogy egy másik szobából nem biztos, hogy működni fog.
  • Ezek a hangszórók nem tudnak lépést tartani a rendes hangszórókkal a nyers energiaszolgáltatás tekintetében. Hangjuk gyengébb és hiányzik a rendes hangszórók mélysége és gazdagsága.
  • Bár sok eszköz már Bluetooth-képes, a legtöbb zenelejátszó még mindig nem.

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

Scroll to top